Na 45 jaar werkzaam te zijn geweest in het mooie Asten heb ik nu de organisatie verlaten. In 1975 ben ik begonnen als zwemonderwijzer, ik was toen de jongste van het gezelschap. Dit is nu wel anders. In mijn loopbaan heb ik veel kinderen en volwassenen zwemmen geleerd. In het begin was het alleen zwemlessen en schoolzwemmen. Langzaam veranderde dit in Aqua joggen, trimzwemmen, MBVO en nog vele doelgroepen.

Er is veel veranderd in de zwemwereld. Het vak is leuker geworden door de afwisseling. Zwemles geven was één onderdeel, maar het sociale element was ook iets dat het vak zwemonderwijzer aantrekkelijk maakte. 

In 2004 ben ik teamleider geworden, een mooie en uitdagende functie.
Samen met mijn collega’s heb ik het sportcomplex zien veranderen in een complex waar de maatschappelijke functie een belangrijke rol heeft gekregen in de gemeente Asten en omgeving. Al die 45 jaar heb ik met héél véél plezier gewerkt.
Ik ben destijds met een glimlach  binnengekomen en ik ga met een glimlach (en een beetje met pijn in mijn hart) de organisatie verlaten.

Ik wens jullie allen nog heel veel zwemplezier. 

Groet,
José Peters