Waarom Babyzwemmen?

  • Ontwikkeling motoriek
  • Plezier, veiligheid en betrokkenheid
  • Start vanaf 6 weken na de geboorte
  • Een fijn ouder-kind moment samen
  • Het lekkere, warme water van 32°C
  • De les duurt 30 minuten

Baby Zwemmen

Bewegen in het water heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de motoriek en de coördinatie van je kindje. Lopende peuters ontwikkelen zich heel anders en hebben een andere stimulans en uitdaging nodig. En daarnaast helpt het samen babyzwemmen voor een goede hechting tussen ouder en kind. De groepen baby-peuterzwemmen zijn ingedeeld naar leeftijd en ontwikkeling. Uiteraard worden de lessen gegeven door onze deskundige zweminstructeurs.

De Les

Babyzwemmen doen we in groepjes van maximaal 16 personen in lekker warm water van 32 °C.
Je gaat samen met je kind het water in. Wij zorgen met een doordacht lesschema, dat je kindje op een leuke manier, met liedjes en spelletjes vertrouwd raakt in het water. Starten kan vanaf 6 weken of na de eerste inenting. Naast het bad staan aankleedtafels met -kussens en een kinderbox zodat je je kindje warm en veilig kunt omkleden.

Informeer bij de aanmelding naar de lengte van de wachtlijst.

Aanmelden kan al tijdens de zwangerschap en uiterlijk tot je kindje 1,5 jaar is. Geef je je kind op tijdens de zwangerschap? Dan is het nodig om na de geboorte nog even de naam en geboortedatum door te geven.

Inschrijven

 

U kunt eenvoudig uw kind online inschrijven.

Schrijf aub in met de volgende gegevens: (wanneer naam bekend is) de naam en geboortedatum van uw kindje, (wanneer naam nog niet bekend is) schrijf dan in met “baby” als voornaam en zet dan bij opmerkingen de vermoedelijke geboortedatum. Heeft u uw kind ingeschreven met de voornaam “baby”, dan willen we u vriendelijk verzoeken om, zodra uw kind geboren is, de naam en de juiste geboortedatum door te geven. We bellen namelijk pas wanneer we ook de juiste gegevens van u hebben.

Zwemt u zelf al of met een ander kind? Neem dan telefonisch contact op zodat een medewerker van de Schop een gezinssamenstelling voor u kan aanmaken. Hierna kunt u uw kind online aanmelden.

Omdat we met babyzwemmen met vaste groepen werken, is het heel moeilijk om aan te geven hoelang de wachtlijst exact is. Op de zaterdag kan deze oplopen tot wel een half jaar, op de dinsdag of woensdag is er vaak sneller plek.
Wilt u graag op zaterdag zwemmen, maar heeft u momenteel ook tijd op de dinsdagochtend of woensdagochtend? Dan kunt u ervoor kiezen om te starten op dinsdagochtend of woensdagochtend (tijdelijk). Indien er een plekje vrij komt op de zaterdag, kunt u alsnog doorstromen naar deze dag. Dus heeft u interesse om te beginnen op dinsdag of woensdag en later door te stromen naar de zaterdag? Schrijf dit dan a.u.b, tijdens de inschrijving, bij opmerkingen erbij.

Wanneer u inschrijft op de wachtlijst betaalt u €10,- inschrijfkosten. Dat is tevens ook de bevestiging dat de inschrijving is gelukt.
Zodra je bovenaan de wachtlijst staat en er is een plekje vrij, dan krijgt u van ons een telefoontje om een afspraak te maken voor een gratis proefles.

Heeft u de proefles erop zitten en lijkt het u leuk om te starten met het babyzwemmen? Dan kan dat vanaf dat moment. U schaft dan een 10-badenkaart aan die 12 weken geldig is.
Was de proefles toch niet helemaal zoals u gedacht had, dan horen wij dit natuurlijk ook graag. Er is dan een mogelijkheid om de inschrijfkosten terug te ontvangen.