Waarom Babyzwemmen?

  • Ontwikkeling motoriek
  • Plezier, veiligheid en betrokkenheid
  • Start vanaf 6 weken na de geboorte
  • Een fijn ouder-kind moment samen
  • Het lekkere, warme water van 32°C
  • De les duurt 30 minuten

Baby Zwemmen

Bewegen in het water heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de motoriek en de coördinatie van je kindje. Lopende peuters ontwikkelen zich heel anders en hebben een andere stimulans en uitdaging nodig. En daarnaast helpt het samen babyzwemmen voor een goede hechting tussen ouder en kind. De groepen baby-peuterzwemmen zijn ingedeeld naar leeftijd en ontwikkeling. Uiteraard worden de lessen gegeven door onze deskundige zweminstructeurs.

De Les

Babyzwemmen doen we in groepjes van maximaal 16 personen in lekker warm water van 32 °C.
Je gaat samen met je kind het water in. Wij zorgen met een doordacht lesschema, dat je kindje op een leuke manier, met liedjes en spelletjes vertrouwd raakt in het water. Starten kan vanaf 6 weken of na de eerste inenting. Naast het bad staan aankleedtafels met -kussens en een kinderbox zodat je je kindje warm en veilig kunt omkleden.

Informeer bij de aanmelding naar de lengte van de wachtlijst.

Aanmelden kan al tijdens de zwangerschap en uiterlijk tot je kindje 1,5 jaar is. Geef je je kind op tijdens de zwangerschap? Dan is het nodig om bij  hom na de geboorte nog even de naam en geboortedatum door te geven.

Inschrijven

Je kan eenvoudig je kindje online inschrijven. Vermeld bij naam: Baby en bij opmerking: de vermoedelijke geboortedatum. Overige gegevens mag van jezelf zijn.
Zwem je zelf al of met een ander kind? Neem dan telefonisch contact op zodat een medewerker van de Schop een gezinssamenstelling voor je kan maken. Hierna kan je je kindje online aanmelden. Starten kan indien de groepsgrootte dit toelaat, op elk gewenst moment.

Let op! 
Op dit moment is een proefles nemen niet direct mogelijk vanwege een lange wachtlijst.  Je kunt je inschrijven en na ongeveer 6 maanden, kun je -als er een plekje vrij is- een proefles volgen. Lijkt het je leuk? Schaf dan je 10-badenkaart aan.