Recreatie zwemmen
Zwembad
zwemles

Zwemplezier voor iedereen

In ons zwembad is iedereen van harte welkom voor sportieve lessen, recreatiezwemmen en leuke activiteiten. Al jarenlang is zwembad De Schop een bekend begrip in Asten en omgeving. Jong en oud, met of zonder beperking: een vertrouwde ontmoetingsplek waar iedereen kan genieten van bewegen in het schone water door zoutelektrolyse. Prettig voor ogen, huid en longen.
Kortom een prettig, veilig, kleinschalig en overzichtelijk zwembad voor iedereen die van zwemmen houdt.

Zwembaden

Ons moderne 25 meter bad is 10 meter breed en gedeeltelijk 1.40 meter diep dat afloopt naar 2 meter diepte. We hebben 4 startblokken, een watertemperatuur van 28 graden (op sommige dagen warmer!) en een waterreinigingssysteem met zoutelektrolyse wat prettig is voor (gevoelige) longen en ogen. Daarnaast hebben we een ondiep bad met een kleine glijbaan, waarvan de waterdiepte in het bad van 0.30 meter afloopt naar 1.10 meter diepte. De watertemperatuur is doorgaans 30 graden Celcius. Op enkele dagen wordt er babyzwemmen gegeven bij een temperatuur van 32 graden Celcius.

Receptie

De receptie van Sportcomplex De Schop ligt bij binnenkomst rechts van de ingang in de centrale hal. Ben je op zoek naar informatie omtrent het zwemmen of huur sportaccommodatie? Of heb je een vraag over een bepaalde activiteit? De medewerkers van de receptie staan graag voor je klaar. Je kunt deze ook eenvoudig telefonisch bereiken, via tel. (0493) 692438  of via de mail: adminschop@asten.nl
Vragen over de webshop of hulp nodig bij reserveren van een zwemticket? Bel dan op dinsdag, woensdag, donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur!

Sporthal de Schop
Sportcomplex de schop
Tapgasten

Sporthal

In ons sportcomplex hebben we een grote sporthal en een kleine spiegelzaal. Hier zijn clubs, verenigingen en scholen van harte welkom. Ook worden er vaak sportieve kinderfeestjes georganiseerd door TapGasten. De afmetingen van de sporthal zijn 43 x 33 meter. Publiek kan hier plaats nemen op de tribunes.
De kleine spiegelzaal heeft een afmeting van 20 x 7 meter. Een ruimte die erg geschikt is voor kleinere gymclubs en dansverenigingen.
Daarnaast is er ook nog een externe gymzaal. De gymzaal aan de Schoolstraat kent de afmetingen: 21 x 12 meter. Veel verenigingen en scholen zijn al actief in een van de ruimtes.

Wil je ook een van deze ruimtes vast of eenmalig huren? Je bent van harte welkom!

 

Faciliteiten

Zwembad De Schop is voor iedereen toegankelijk en we beschikken over moderne faciliteiten als individuele en groepskleedcabines, lockers, haarföhns, baby-aankleedkussens en een babybox (naast het zwembad). Daarnaast is er een AED aanwezig in het sportcomplex. 
Voor bezoekers met een beperking of een handicap zijn er aparte kleedruimten, rolstoel toegankelijke toiletten en douches en een zwembadlift voor het grote bad.

Sportcafé

Sportcafé TapgAsten vindt u –bij binnenkomst- helemaal rechts in het sportcomplex. Het sportcafé is geopend voor alle sportliefhebbers die hier gezellig wat komen drinken terwijl ze wachten op hun kind(eren) tijdens de zwemlessen. Of voor degenen die samen willen napraten of kijken naar sportwedstrijden en of sporttrainingen. Of de club zwemmers die na hun fysieke inspanning nog even willen bijkomen en bijkletsen onder het genot van een kop koffie. Of de sportieve kids die tijdens een geslaagd kinderfeest lekker met vriendje en vriendinnetjes taart of frietjes willen eten. Het kan allemaal, jullie zijn van harte welkom! Voor meer info klik hier.